Slide toggle

Добре дошли!

Всеки ден за мен е предизвикателство. Ще се роди нов продукт, ще излезе изпод ръцете ми, ще му се радвам, ще му направя фоосесия, ще го споделя с приятели.
Желандия се превърна в кътче от живота ми, което ме кара да се чувствам щастлива, да изразявам себе си, да творя. Клиентите ми са невероятни хора, които желаят не просто да закупят продукт, а да усетят обстановката в която се създава, емоцията .

Имате въпроси?

Понеделник - Петък: 09:00 - 18:30 Кюстендил +359 883696909 jelandya@gmail.com

Нашата история

Нашата история ❤

За логото и мисията на Желандия

Винаги съм смятала,че всяко нещо, до което се докосват децата е важно за бъдещото им развитие,че играчките са ключа към детския свят и времето, прекарано в игра, изгражда връзка, която продължава през целия живот. Това дава на детето усещането, че е специално, ценено и обичано и в същото време помага на родителя да опознае уникалността на своя наследник. Това беше и желанието ми, да създавам играчки, които да донесат радост на малките слънчица, да им дават спокойствие, любов и приятелство, както и да останат красив спомен от детството. Това е причината логото да символизира щастието, което носи Желандия на децата по цялата планета! Моите продукти се предлагат на много места по света и зная колко радост грейва в очите на хлапетата, когато играчката прекрачи прага на дома им и заеме важно място в стаята и сърцето на малчугана.Отдавна разбрах, че не искам просто да продавам ръчно изработени кукли ,а да оставям красив отпечатък в детството на децата!❤

За ателието на Желандия

Виртуално ще ви заведа в моето ателие- работилница …или просто мястото в което се случава магията на Желандия. Преди да се появи в днешния си вид това беше едно помещение в двора на родната ми къща, което моят баща използваше за съхраниение на инструменти.Един ден ме осени идеята, че точно то е прекрасно място за така мечтаното от мен ателие. Помолих тате да го превърне в желаното ми място за творене на кукли,той веднага се захвана и за кратко време, моята въображаема работилница вече беше реалност. Когато я видяха всички от семейство ми пожелаха да ми партнират в разработването на този бранд, за да прекарават повече време на това красиво място, създадено с много любов. А то се получи приказно.Всичко в бяло, защото е любимият ми цвят, всичко в нежна дантела, защото безкрайно ценя плетените красоти и всички детайли в ковано желязо, защото намирм извивките им за особено красиви. Не мога да ви опиша с каква радост подредих всички крафт материали събирани с години, с какво желание натъкмих по цветове всички платове, от които се раждат играчките и оставих специален шкаф, в който съхранявям иглите и вретената от моята баба, която много обичаше да плете. Когато ни напусна всеки от внуците си взе по нещо изплетено от нея за спомен, а аз си взех иглите й, с надеждата,че някой ден ще се науча да плета с толкова любов, както тя само го умееше.
В ателието място намери и шевната машина на моя прадядо, който е бил шивач, тя е стара, красива и ми носи спокойствието, което само семейните ценности и традиции могат да ти дадат.
За завършек трябваше да поставя пердета, но не, не каквито и да е, а красиви и с история…За целта поставих едно изящно, плетено на ръка от майката на съпруга ми, бяло перде, което допринесе за цялостната винтиж визия.
Гледката, която се разкрива от прозореца ми е една феерия от зелинина, цветя и плодови дървета, съчетана с аромата на домашно приготвени неповторими сладкиши, които мама пече! Това е което стимулира постоянно въображението ми да създавам различни, уникални и любими на децата играчки! Исках виртуално да се докоснете до това вълшебно място, в което се случват чудесата на Желандия. Винаги сте добре дошли и реално да я посетите. Гостите си черпя със сладка, които лятото приготвям от плодовете, отглеждани в двора ни, правя домашен сок с неустоим аромат и всичко това сервирам гарнирано със сладкиши, приготвени със старание от моето семейство.Заповядайте в моя вълшебен свят! Светът на Желандия!

Как се роди Желандия

       Много преди да чуя думата хенд мейд от дете се възхищавах на всичко създадено с любов, сърце и ръце. В моето семейство всички творят…Израсла съм сред парченца  плат и хартия, от които майка ми, която е детска учителка  сътворява приказни изделия. Желанието ми да създавам текстилни нещица може би е наследено и от двамата ми прадядовци, които са били известни за времето си шивачи.

      Всичко започна след като се появи първото ми дете, тогава  разбрах, че детските аксесоари са ми много интересни. Купих си шевна машина без да мога да правя дори прав шев, но с огромното желание да творя красоти. Една приятелка ме научи да шия и бродирам и от тогава не съм спирала да мечтая, да създавам и подарявам текстилни емоции!

    Цялата тази арт обстановка няма нищо общо с двете ми висши образования и първоначалната визия за живота ми. След като завърших право разбрах, че то е твърде тясна рамка за моята творческа душа. Разбрах,че ми трябва хоби, което да изпълни със смисъл всяка свободна минута. 

  Вдъхновение събирам в моя роден дом. Винаги съм смятала, че съм благословена от Бог да живея на това приказно място под полите на Осогово, до шумоляща река, сред овощна градина. Точно на това място се намира и ателието, в което се случват моите вълшебства.

   Желандия се превърна в кътче от живота ми, което ме кара да се чувствам щастлива, да изразявам себе си, да творя и живея в хармония с природата. А клиентите ми са невероятни хора, които желаят не просто да притежават мое изделие, а да усетят обстановката в която се създава,обичта и емоцията.

   Така се роди Желандия, място от което можете да закупите продукт създаден с любов… ❤

    

 

Продукти